Answer Key for Parli Pro Quiz

A couple of months ago, a link to a parliamentary procedure quiz was put onto this website and NJSAP’s website. If you haven’t taken the quiz yet, click here to access it and come back with your results.

Below are the questions and answers:

Question #1: What is the lowest ranking motion?

Answer: Main Motion

Question #2: What is the motion you use to kill a main motion?

Answer: Postpone Indefinitely

Question #3: What is Article III of the bylaws?

Answer: Membership

Question #4: What is the highest governing document?

Answer: Articles of Incorporation

Question #5: What happens if a secondary amendment to strike out from a primary amendment to strike out is adopted?

Answer: The words are kept in the motion

Question #6: Robert’s Rules of Order is the only parliamentary authority (True/False)

Answer: False

Question #7: Which of the following requires a 2/3s vote? 

Answer: Limit/Extend Debate; Previous Question

Question #8: What does “Fix Time To Which To Adjourn” do?

Answer: It fixes the time of an adjourned meeting.

Question #9: Select the three basic processes of an amendment.

Answer: Strike out, Insert, Add

Question #10: Is a second necessary after debate has already begun?

Answer: No

 

 

 

Advertisements

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s